Beachvolleybal

Mededelingen

Hieronder vind je de verschillende updates over de Nationale Beachcompetitie.

Wedstrijdschema Ere- en Topdivisie vrijdagmiddag definitief

In de Bondsraad van 23 maart 2019 is een wijziging van artikel 3.6.5.9 aangenomen. Vanaf seizoen 2019 mag het speelschema voor de Eredivisieronde nog gewijzigd worden op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de speelronde. Omdat er dan ook nog Topteams kunnen worden aangemeld voor een Eredivisietoernooi, mag ook het wedstrijdschema van de Topdivisie nog op vrijdagmiddag worden aangepast. De Topdivisie zelf zal niet meer worden aangevuld en de seeding wordt zo aangepast dat de opengevallen plek op seeding 8 komt.

Het concept-wedstrijdschema voor een Ere- en Topdivisie speelweekend wordt op de donderdagmiddag gepubliceerd, maar kan dus nog gewijzigd worden tot en met vrijdagmiddag.

Handhaving, promotie, instroom team en wildcard zichtbaar 

Vanaf heden zijn de extra vermeldingen (Handhaving / Promotie / Instroom team / Wildcard) op het beachplatform zichtbaar. Dit is terug te vinden bij het desbetreffende toernooi onder het tabblad “deelnemers” Wanneer er een wildcard is uitgereikt zal er weergegeven worden of deze is toegekend vanuit de Nevobo of door de promotor van het toernooi. Meer informatie over de wildcards is hier te vinden.

 Weergave eindstanden De eindstanden plus het behaalde aantal rankingpunten van de gespeelde toernooien zijn zichtbaar onder het tabblad “deelnemers”. De lay-out wordt zo spoedig mogelijk aangepast zodat alleen de deelnemers die daadwerkelijk meegedaan hebben gepubliceerd worden. Op dit moment wordt de volgorde van de eindstanden nog niet juist weergegeven, dit wordt zo spoedig mogelijk aangepast.

Betalingssysteem

In de Nationale competitie (Eredivisie t/m 3e divisie) is het mogelijk om je in één keer in te schrijven voor een speelweekend dat bestaat uit meerdere toernooien. Het team hoeft dan voor het speelweekend slechts één keer € 35,- te betalen. De afgelopen weken hebben spelers opgemerkt dat er voor een weekend soms meer dan eens betaald moest worden. De teams die meerdere keren voor hetzelfde speelweekend hebben betaald, krijgen automatisch en zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. Deze bug is inmiddels hersteld, zodat dit bij nieuwe inschrijvingen naar behoren functioneert.
 
De komende periode zullen we nog diverse andere verbeteringen aanbrengen om zelfbeachen.nl optimaal te laten functioneren.

Rankingpunten
Voor de bepaling van de rankingpunten worden over een periode van de afgelopen 365 dagen de resultaten van de zes toernooien waar jij de meeste punten scoorde, bij elkaar opgeteld. Dit is inclusief de internationaal behaalde rankingpunten. Bij de inschrijvingen werden deze al correct weergegeven, maar de specificatie op de spelerspagina’s was niet volledig waardoor deze niet gecontroleerd konden worden. Vanaf morgen (donderdag 10 mei) worden de resultaten ook op de spelerspagina allemaal zichtbaar.

Aanpassingen naar aanleiding van de onderzoeksresultaten
Er is een uitgebreid beachonderzoek uitgevoerd waaraan bijna 350 deelnemers van de beachvolleybalcompetitie hebben deelgenomen. De belangrijkste conclusies van het onderzoek met toelichting over welke aanpassingen hieruit voortgekomen zijn verwerkt in dit document. Voor de volledigheid kun je hier klikken voor de “Leidraad 3.7 Beachvolleybal Competitie 2018”.

Arbitrage 1e divisie
Een van de aanpassingen voor het nieuwe seizoen is dat niet alle wedstrijden in de 1e diverse meer worden geleid door Nevobo-scheidsrechters. Enkele toernooien worden nog wel volledig door deze Nevobo-scheidsrechters geleid. Daarnaast zullen enkele toernooien ook geleid worden door nieuwe scheidsrechters in opleiding. Bij de overige 1e divisie toernooien worden alle wedstrijden door spelers zelf gefloten. Als bij de niveau-aanduiding van een toernooi de rol van hoofdscheidsrechter is ingevuld, is sprake van begeleiding van het toernooi door Nevobo-scheidsrechters.
 
Heb je vragen of stuit je nog tegen technische problemen bij inschrijvingen? Stuur je e-mail naar beach@nevobo.nl.
 

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×