World Tour goud voor Boehle en Boermans

World Tour goud voor Boehle en Boermans

Een mooi internationaal succes voor Dirk Boehle en Stefan Boermans! Ze veroverden vorige week nog zilver op het NK Beach, nu stonden ze op het hoogste treetje van het podium. 'Team BoeBoe' won de 1-ster FIVB World Tour in Montpellier door in de finale de thuisspelende favorieten, Aye/Gauthier-Rat, met 2-0 te verslaan.

Boehle en Boermans, ook wel bekend als 'Team BoeBoe' sloten de nationale tour afgelopen zondag al sterk af door het zilver te veroveren op het NK Beach. De goede vorm hielden ze vast en lieten ze weer zien op de FIVB World Tour in Frankrijk.

In Montpellier werden ze poulewinnaar en daardoor stroomden ze direct door naar de kwartfinale. Daarin stonden ze zaterdag tegenover Sven Vismans en Tom van Steenis en na een spannende 1e set (23-21) maakten ze het daarna overtuigend af met 21-12. 

Halve finale

Team BoeBoe wist vanmorgen ook in de halve finale te overtuigen. Tegen het onbekende Oostenrijkse duo Kopschar/Murauer kwamen ze geen moment in de problemen, de Nederlanders wonnen met 21-12 en 21-15 en plaatsen zich daarmee voor de finale.

In de finale stonden de Nederlandse mannen tegenover de grote favoriet op het toernooi in Montpellier, de Franse spelers Aye en Gauthier-Rat. Een zeer ervaren team, maar dat deed er in de finale niet toe.

Boermans en Boehle kwamen in de eerste set, tot grote vreugde van het thuispubliek, op achterstand. Maar de Nederlanders vochten hard en speelden ijzersterk. Ze wisten de set om te keren en sloegen op het cruciale moment toe: 25-23.

Goud

Dat gaf Team BoeBoe vleugels, vol overtuiging begonnen ze in de tweede set en dat leverde al snel een ruime voorsprong op. Ook met het publiek en de lijnrechters tegen zich, lieten Boehle en Boermans zich niet kennen. Ze speelden het goed uit en wonnen met 21-15.

De eerste FIVB World Tour titel is daarmee een feit voor Team BoeBoe, een knappe prestatie van Boehle en Boermans die ook in de DELA Eredivisie Beach meerdere titels veroverden dit seizoen. 

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×