Winst en verlies op World Tour in Frankrijk

Winst en verlies op World Tour in Frankrijk

Er wordt deze week in het Franse Marseille een 1-ster toernooi van de FIVB World Tour gespeeld. Op het toernooi, alleen voor mannen, doen twee Nederlandse teams mee. Dirk Boehle en Stefan Boermans begonnen vandaag met een overwinning, Sven Vismans en Tom van Steenis verloren hun eerste duel op het Franse zand.

Dirk Boehle en Stefan Boermans, die afgelopen zondag nog het zilver pakten op het NK Beach te Scheveningen, begonnen in poule A met een duel tegen het Engelse duo Bello/Bello. 

De Nederlandse mannen speelden een degelijke partij, maar gaven de Engelsen te veel kansen waardoor het alsnog spannend bleef. De eerste set ging met 22-20 naar Boehle en Boermans, maar in de tweede set wisten Bello en Bello het af te maken met 24-26. 

In de derde set gaven de Nederlanders, ook wel bekend als team BoeBoe, alles en met een sterk blok en een goede service werd de winst alsnog gepakt met 15-11. Donderdagavond strijden ze om poulewinst tegen het sterke Franse team Aye/Gauthier-Rat.

Alles of niets

Ook Sven Vismans en Tom van Steenis doen mee op het 1-ster toernooi in Montpellier. Ze kwamen via succes in het kwalificatietoernooi de poulefase binnen. In poule C verloren ze donderdag hun eerste poulewedstrijd.

De Oostenrijkers Kindl en Seiser bleken met 21-17 en 21-16 te sterk voor Vismans en Van Steenis, donderdagochtend wordt het dus alles of niets voor de Nederlanders om in het toernooi te blijven. Ze moeten dan hun tweede pouleduel tegen de Fransen Canet en Rotar winnen.  

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×