Varenhorst en Van de Velde verliezen van Nicolai/Lupo

Varenhorst en Van de Velde verliezen van Nicolai/Lupo

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn op het 4-sterren toernooi in Espinho op de negende plek geëindigd. In Portugal wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) vandaag in de tussenronde van Zwitserland, maar in de achtste finale moesten ze in de derde set hun meerdere erkennen in het Italiaanse topteam Nicolai/Lupo.

Varenhorst en Van de Velde begonnen vandaag in de tussenronde met een wedstrijd tegen het Zwitserse duo Heidrich/Gerson. Dat leverde een hele spannende wedstrijd op in Portugal, de teams gingen vol voor een plek in de achtste finale. 

In de eerste set waren Heidrich en Gerson op dreef, vooral in de side-out waren ze goed en ze wonnen de openingsset met 21-18. In de tweede set wisten de BTN-heren zich terug te knokken.

Het ging lang gelijk op, maar met sterk serverend werk en een goed blok van Varenhorst dwong Oranje een beslissende derde set af: 23-25. In die allesbepalende set lieten de BTN-heren het zien. 

Dankzij goed serverend werk, een verdedigend uitmuntende Van de Velde en het blok van Varenhorst werd Zwitserland kansloos achter gelaten. Het werd 10-15 voor Nederland en daarmee was de achtste finale een feit voor de BTN-heren.

Achtste finale

In de strijd om een ticket voor de kwartfinale stonden Varenhorst en Van de Velde tegenover het sterke en zeer ervaren Italiaanse duo Nicolai/Lupo. Dat leverde wederom een driesetter op. 

De eerste set ging met 21-17 naar de Italianen, maar in de tweede set lieten de BTN-heren het zien en legden ze veel druk op de tegenstander. Daarmee dwongen ze een derde set af: 15-21.

In de derde set waren het Nicolai en Lupo die het afmaakten. Ze speelden bijna foutloos en wonnen de set overtuigend met 15-9. Varenhorst en Van de Velde moesten daardoor genoegen nemen met een negende plek op het 4-sterren toernooi in Portugal. 

Gallery Pic 178
Gallery Pic 179
Gallery Pic 177
Gallery Pic 176
Gallery Pic 175
Gallery Pic 174
Gallery Pic 173
Gallery Pic 172
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×