Twee Nederlandse teams in kwartfinale in Itapema

Twee Nederlandse teams in kwartfinale in Itapema

Op het 4-sterren toernooi in Itapema zijn nog twee Nederlandse teams in de race voor de medailles. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde wonnen in het hol van de leeuw van Brazilië in de achtste finale. Joy Stubbe en Marleen van Iersel wisten de kwartfinale te behalen door met Duitsland af te rekenen. De andere Nederlandse teams werden in de tussenronde en de achtste finale geëlimineerd.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werden tweede in hun poule en moesten daardoor vrijdag eerst in de tussenronde aan de bak. Daarin wonnen ze met 2-0 van Oekraïne. In de achtste finale stonden ze vervolgens tegenover de Braziliaanse favoriet: Evandro en Bruno. 

In de strijd om een plek bij de laatste acht lieten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) sterk spel zien. Varenhorst was blokkerend op dreef en Van de Velde had verdedigend erg veel. Dat zorgde voor een mooie 21-17 en 21-19 overwinning. Tot grote teleurstelling van het Braziliaanse publiek. 

Varenhorst en Van de Velde spelen zaterdag om 17.00 uur Nederlandse tijd de kwartfinale. Daarin staan ze tegenover het Chileense duo Grimalt/Grimalt. 

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten in Itapema genoeg nemen met de negende plaats. In de achtste finale waren Bourne en Crabb net iets te sterk: 22-20, 15-21 en 8-15. 

Stubbe en Van Iersel

Joy Stubbe en Marleen van Iersel doen het erg goed op hun eerste toernooi sinds vier maanden. In Itapema zijn ze nog ongeslagen, ze werden poulewinnaar met twee overwinningen en in de achtste finale lieten ze het weer zien. Daarin wonnen ze met 25-23 en 25-23 van de Duitsers Ittlinger en Laboureur. 

Stubbe keek terug op een sterke partij. "Het is heel fijn om eindelijk weer te spelen en zeker als het zo goed gaat. Op de beslissende momenten tegen Duitsland bleven wij net iets kalmer en we vochten keihard voor elk punt." In de kwartfinale staan de Oranje dames zaterdagmiddag om 14.00 uur tegenover het zeer ervaren Braziliaanse team Talita Antunes en Taiana Lima. 

Talita Antunes en Taiana Lima schakelden in de tussenronde Sanne Keizer en Madelein Meppelink uit, het werd 21-19, 21-23 en 15-13 voor Brazilië. Ook Laura Bloem en Jolien Sinnema werden in de tussenronde uitgeschakeld, ze moesten nipt met 1-2 hun meerdere erkennen in het Duitse duo Ittlinger/Laboureur.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×