Trentino hard op weg naar eerste CEV Cup-titel

Trentino hard op weg naar eerste CEV Cup-titel

Wereldkampioen Trentino Itas, de club waar Maarten van Garderen speelt, is de finale om de CEV Cup zeer sterk begonnen. In de thuiswedstrijd op dinsdagavond wonnen de Italianen met 3-0 van Galatasaray. Volgende week hoeft de ploeg van coach Angelo Lorenzetti in Turkije nog maar twee sets te winnen om de eerste CEV Cup in de geschiedenis van de roemruchte club binnen te halen.

In de, met ruim 3,000 toeschouwers gevulde, BLM Group Arena in Trento had de huidige nummer twee in Italië geen kind aan Galatasaray. Het was voor het Turkse team de vierde wedstrijd in vijf dagen tijd nadat afgelopen weekend de finales van het bekertoernooi in Turkije werden afgewerkt. Na de kwartfinale op vrijdag en de halve finale op zaterdag speelde Galatasaray zondag nog een zeer spannende vijfsetter tegen het Fenerbahce van Wouter ter Maat in de finale. Galatasaray moest de winst aan de concurrenten uit Istanbul laten.

Misschien dat vermoeidheid een verklaring was voor het spel van de Turken, want van meet af aan werden ze overrompeld. Ze konden slecht onder de servicedruk van Trentino uitkomen, zeker spelverdeler Simone Gianelli was op dreef: hij sloeg in de eerste set drie aces. Hij kon zijn aanvallers ook naar hartenlust bedienen, passer/loper Uros Kovacevic en diagonaal Luca Vettori scoorden aan de lopende band.

Het enige gevaar van de kant van Galatasaray kwam van de Est Oliver Venno, die met 14 punten topscorer was van de wedstrijd. Kovacevic en Vettori maakten ieder 12 punten en heel bijzonder waren de negen punten die spelverdeler Gianelli liet noteren. Drie aces, drie blocks en drie keer kon hij via doortik of aanval scoren. Hij werd zeer terecht tot MVP verkozen. Maarten van Garderen kwam niet binnen de lijnen voor zijn ploeg.

Via 25-15, 25-15 en 25-20 dwong Trentino een ideale uitgangspositie af voor de return van volgende week dinsdag in Turkije. In Istanbul hoeft de wereldkampioen nog maar twee sets te winnen om de negende internationale prijs te pakken. Na twee eerdere verloren CEV Cup-finales zijn de Italianen gebrand op revanche. Toch zijn ze ook gewaarschuwd, in de halve finale draaide Galatasaray een met 3-1 verloren uitwedstrijd ook nog om en zegevierde middels een golden set. De wedstrijd wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×