Sliedrecht Sport is er klaar voor om titel binnen te slepen

Sliedrecht Sport is er klaar voor om titel binnen te slepen

Op woensdag 24 april kunnen de dames van Sliedrecht Sport voor de derde keer op rij de landstitel veroveren. Op indrukwekkende wijze heeft de regerend landskampioen in de finale van de play-offs een 2-0 voorsprong genomen tegen VC Sneek. Voor het eigen publiek in De Basis kan de ploeg van trainster Vera Koenen voor de derde keer dit seizoen een prijs pakken. Of kan Sneek daar nog een stokje voor steken?

In De Basis won de regerend landskampioen vorige week al overtuigend van VC Sneek. De Friese ploeg hoopte in eigen huis de stand weer gelijk te trekken, maar daar wilde Sliedrecht Sport absoluut niet aan meewerken. 

In Sneek werd het ook een afgetekende 0-3 zege voor de Zuid-Hollandse ploeg en daarmee kwamen ze op een 2-0 voorsprong in de finalereeks. Het gaat om een best-of-five serie, dus Sliedrecht Sport kan het woensdag in eigen huis afmaken. Met Sliedrecht-speelster Esther van Berkel blikken we vooruit op het duel. 

“Ik verwacht dat de derde wedstrijd anders gaat zijn dan de eerste twee duels waarin waren wij duidelijk de betere ploeg waren. Wij halen een erg hoog niveau en weten daarmee Sneek goed onder druk te zetten. Morgen verwacht ik dat Sneek nog een keer alles gaat geven om van ons te kunnen winnen. Zij hebben een goede ploeg maar hebben nog niet hun niveau gehaald in de finaleserie.”

Hoe ga je met de druk om in een wedstrijd waarin je landskampioen kan worden? Is de jonge ploeg daar klaar voor? Van Berkel: “De wedstrijd waarin je kampioen kunt worden, is natuurlijk net een beetje anders. Maar wij zijn er klaar voor om de titel binnen te slepen.” 

Voor de derde keer de titel pakken, hoe bijzonder zou dat zijn? “Al voor het derde jaar op rij kampioen worden, dat  is erg knap zeker met ons jonge vernieuwde team van dit seizoen. Veel meiden die nu spelen, hebben vorig jaar weinig op het veld gestaan of nog niet eerder dit soort finales gespeeld. Erg mooi om te zien hoe wij gedurende het seizoen als individuen en als team gegroeid zijn.”

Met haar sterke service is Van Berkel dit seizoen erg belangrijk voor Sliedrecht Sport, zo liet ze dat ook in de kampioenspoule en in de eerste twee finalewedstrijden al zien. Wat is volgens haar de kracht van haar ploeg? “Ik denk dat onze kracht echt is dat we een hecht team zijn en voor elkaar willen vechten. Daarnaast hebben we een hele brede selectie en kunnen we wisselen waar nodig.” 

Gaat dat bepalend zijn in de strijd om de titel? Dat zal morgen blijken in De Basis. Om 19.30 uur start de wedstrijd in Sliedrecht en die is live te volgen op ons videokanaal

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×