Sliedrecht Sport haakt af in strijd om landstitel

Sliedrecht Sport haakt af in strijd om landstitel

De heren van Sliedrecht Sport wisten dat het woensdagavond erop of eronder was in de kampioenspoule. De ploeg van trainer Paul van der Ven moest in eigen huis winnen van regerend landskampioen Abiant Lycurgus om nog aan te haken in de titelstrijd. Maar het werd een 1-3 (20-25, 25-15, 21-25, 13-25) zege voor de Groningers.

In de reguliere competitie was het een bijzondere wedstrijd, maar nu liep het heel anders. Op 3 november 2018 wist Sliedrecht Sport als promovendus in de eredivisie voor een grote verrassing te zorgen. 

De Zuid-Hollandse ploeg wist toen van Abiant Lycurgus te winnen, de ploeg die in de competitie al heel lang niet verslagen was. Het werd zelfs een overtuigende 3-0 zege voor Sliedrecht en dat gaf de promovendus veel vertrouwen.

Sliedrecht Sport bleef het daarna bijzonder goed doen op het hoogste niveau en eindigde knap als tweede na de reguliere competitie. Vol vertrouwen ging de ploeg dan ook de kampioenspoule in, maar daarin loopt het minder goed als de rest van het seizoen. 

Zo ook tegen Abiant Lycurgus. In de eerste set ging het even gelijk op, maar al snel wisten de Groningers op 14-19 te komen en dat bleek beslissend. Het werd 20-25 voor Lycurgus.

Toch wist Sliedrecht Sport voor eigen publiek in de tweede set veerkracht te tonen. Alles of niets leek de gedachte en dat gaf de thuisploeg meer vrijheid in het spel. Dat leverde een mooi voorsprong op en een ruime setwinst: 25-15. 

In de derde set ging de regerend landskampioen halverwege de set meer kracht geven en dat maakte duidelijk het verschil. Mede dankzij de sterk spelende invaller Hossein Ghanbari werd het 21-25 en was het verzet van Sliedrecht definitief verbroken. In de vierde set ging het heel rap en werd het 13-25.

Drie teams over

De 1-3 overwinning was al de vierde zege op rij voor Abiant Lycurgus. De koploper uit Groningen staat in de kampioenspoule nu vijf punten voor op Draisma Dynamo en Achterhoek Orion, maar heeft wel een duel meer gespeeld. 

Het verschil met Sliedrecht was vooraf zes punten. Sliedrecht Sport haakt dus na deze nederlaag definitief af in de strijd om een finaleplek. Het gaat tussen de regerend kampioen, Draisma Dynamo en Achterhoek Orion.

Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×