Regio Zwolle Volleybal verder zonder aanvoerster De Vries

Regio Zwolle Volleybal verder zonder aanvoerster De Vries

Een grote aderlating voor Regio Zwolle Volleybal, de eredivisieploeg moet het vanaf nu doen zonder haar aanvoerster Ester de Vries. De 26-jarige aanvoerster van Zwolle kreeg vlak voor de winterstop last van haar rechterschouder en nu blijkt dat het herstel een aantal maanden zal duren. Om haar revalidatie bij de club zo goed mogelijk te laten verlopen is zij dit seizoen niet meer inzetbaar als speelster.

De ervaren speelster die ook in Zweden, Amerika en Zwitserland speelde, was tot nu toe erg belangrijk voor Regio Zwolle Volleybal. Met haar teamgenoten wilde ze dit seizoen strijden de prijzen, daar komt voor haar voor dit seizoen een vroegtijdig eind aan. Haar ploeg staat op de vierde plek en zal zonder haar in de play-offs willen strijden om de landstitel. Haar ervaring zal in dat soort belangrijke duels gemist worden.

Regio Zwolle Volleybal speelt zaterdag een uitwedstrijd, de ploeg gaat op bezoek bij Dros-Alterno in Apeldoorn. Als je naar de ranglijst kijkt, zou Zwolle als nummer vier moeten winnen van de nummer negen. Eerder dit seizoen werd er in eigen huis al met 3-0 gewonnen van Alterno. Maar de Zwolse dames zullen de tegenstander zeker niet onderschatten, gezien de bekernederlaag. 

Revanche

Op 1 december stonden Regio Zwolle Volleybal en Dros-Alterno ook tegenover elkaar in Zwolle, dat was in de achtste finale van de nationale beker. Het leverde een grote teleurstelling op voor Zwolle, de ploeg kwam voor het eigen publiek op een 0-2 achterstand en ging uiteindelijk in vijf sets onderuit: 2-3. De Zwolse dames zullen die nederlaag aanstaande zaterdag willen herstellen door bij Alterno wel te winnen.

Programma eredivisie dames:

Zaterdag:
Dros-Alterno - Regio Zwolle Volleybal
Sliedrecht Sport - VC Sneek
Apollo 8 - TT Papendal/Arnhem
FAST - Pharmafilter US

Zondag:
Eurosped - Springendal Set-Up'65

Regio Zwolle Volleybal Speler Ester De Vries 2018 Cropped

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×