Piersma en Ypma plaatsen zich voor hoofdtoernooi

Piersma en Ypma plaatsen zich voor hoofdtoernooi

Op het 1-ster FIVB World Tour indoor toernooi in Göteborg hebben Emma Piersma en Pleun Ypma zich geplaatst voor het hoofdtoernooi. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland wisten zowel Japan als Denemarken te verslaan en starten daardoor vrijdagochtend in het hoofdtoernooi. Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer wisten zich niet te plaatsen.

Emma Piersma en Pleun Ypma maakten indruk in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen het Japanse duo Mai/Riko. Ze wonnen die wedstrijd overtuigend met 21-17 en 21-11. In de beslissende wedstrijd stonden de jonge Nederlandse dames tegenover het Deense team Olsen/Bisgaard. Dat werd een spannende, gelijk opgaande strijd.  

Piersma gaf voor het toernooi aan dat het halen van het hoofdtoernooi hun doelstelling was. Dat doel is behaald want de jonge talenten wonnen na een spannende partij met 16-21, 23-21 en 15-12. 

Ze plaatsten zich daarmee op hun eerst World Tour als duo meteen voor de poulefase. Daarin beginnen ze vrijdagochtend tegen een ander Nederlands koppel: Julia Wouters en Katja Stam. Het derde Oranje team in de poulefase: Emi van Driel en Raisa Schoon.

Uitgeschakeld

Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer gingen vol vertrouwen van start in Göteborg. Het nieuwe team speelde in de eerste ronde tegen het Engelse duo Bello/Gregory. Dat werd een mooie overwinning voor de ambitieuze Nederlandse heren. 

De beslissing viel pas in de derde set, want de eerste set ging nog met 18-21 naar Engeland. Daarna sloegen Van der Ham en Nijeboer alsnog toe: 21-16 en 15-13.

In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi kwamen de Nederlandse heren nipt tekort. De Italianen Windisch en Cottafava wonnen met 23-25, 21- 13 en 15-11. 

Toch keken de Oranje mannen terug op een mooi toernooi. Van der Ham was zeer tevreden: “Ik ben trots op mijn maatje! Met dit niveau in drie weken tijd komen wij er wel!”

  

Foto: Beach Center Göteborg - Johanna Svensson

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×