Pharmafilter US degradeert na nederlaag tegen Apollo 8

Pharmafilter US degradeert na nederlaag tegen Apollo 8

Het doek is gevallen voor Pharmafilter US. De debutant in de eredivisie moest zaterdag in eigen huis winnen van Apollo 8 om nog kans te maken op handhaving. Maar in de degradatiepoule verloren de Amsterdamse dames met 0-3 (18-25, 22-25, 22-25) van de andere debutant in de eredivisie, Apollo 8 uit Borne. Degradatie is daarmee al een feit voor Pharmafilter US. De ploeg uit Borne en Dros-Alterno spelen ook volgend seizoen in de eredivisie.

De opdracht was zeer duidelijk voor de dames van Pharmafilter US. De ploeg van trainer Frank van Rooijen had in eigen huis een overwinning nodig tegen concurrent Apollo 8 om in de race te blijven en nog kans te maken op een langer verblijf op het hoogste niveau. 

Dat bleek een lastige opgave. In de Amstelcampus was Apollo 8 de hele wedstrijd de bovenliggende partij, de ploeg uit Borne kwam eigenlijk nooit echt in de problemen en had (bijna) constant een kleine voorsprong. De ploeg uit Borne liet in de strijd tussen de debutanten zien meer kwaliteit in huis te hebben.

Jeanine Stoeten was aanvallend op dreef voor de Bornse ploeg, ze scoorde twaalf punten en had ook nog een killblok en een ace in huis. Ook Emma Bredewoud was belangrijk, ze wist op cruciale momenten met haar sterke blok het verschil te maken. Ze scoorde vier punten met haar blok en aanvallend wist ze negen punten te maken. Met een ace kwam ze op 14 punten totaal, net als Stoeten. 

Sophie ten Asbroek (8) en Marly Bak (7) waren voor de thuisploeg de meest scorende speelsters, maar ze konden niet alleen het verschil maken. Pharmafilter US vocht keihard, maar bleek niet in staat om op de belangrijke momenten het af te maken. Het werd een harde 0-3 nederlaag en daarmee viel het doek voor de Amsterdamse ploeg. US zal volgend seizoen weer in de topdivisie uitkomen.

Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden in de degradatiepoule, die gaan nergens meer om. Apollo 8 en Dros-Alterno handhaven zich op het hoogste niveau.

Uitslag degradatiepoule eredivisie dames:

Pharmafilter US - Apollo 8 0-3 (18-25, 22-25, 22-25)

Stand degradatiepoule:

Apollo 8  3-8
Dros-Alterno 2-6
Pharmafilter US 3-1

Foto: Rudy van 't Rood

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×