Oranje sluit European Golden League af op derde plaats

Oranje sluit European Golden League af op derde plaats

De Nederlandse volleyballers hebben de European Golden League toch nog goed weten af te sluiten. Na de tegenvallende nederlaag tegen Wit-Rusland in de halve finale op vrijdag, toonde de ploeg van coach Roberto Piazza zich vandaag een stuk sterker in de strijd om het brons tegen Estland. De organisator van de Final Four werd met 3-0 verslagen, waardoor Oranje op het podium eindigde in Tallinn.

Opstelling

Bondscoach Roberto Piazza startte vandaag met Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Thijs ter Horst (passer/lopers), Fabian Plak en Michaël Parkinson (middens) en Just Dronkers (libero).

Wedstrijdverloop

Nederland presenteerde zich vandaag met een totaal andere attitude dan gisteren. Gisteren tegen Wit-Rusland serveerde Oranje alleen al in de eerste set zeven keer fout. Vandaag was dat de foutenlast voor de totale wedstrijd. Estland werd vanaf het begin af aan onder druk gezet.

De Lange Mannen controleerden de wedstrijd volledig. Aanvallend scoorde Nederland vandaag 42 van de 59 ballen, wat een hoog scoringspercentage van 71% betekende. Ook blokkerend was Nederland met 10 killblocks Estland de baas. Nimir Abdelaziz werd topscorer met 16 punten, gevolgd door zijn teamgenoot Thijs ter Horst, die 15 punten noteerde.

Bondscoach Roberto Piazza reageerde na afloop zo: “Dit was een totaal andere wedstrijd dan gisteren, zo begonnen we bijvoorbeeld erg sterk vandaag. We speelden heel goed, ik weet niet wat er gisteren aan de hand was. We moeten ook onder druk zo goed kunnen spelen als we vandaag hebben gedaan. Misschien heb ik te veel druk gezet op de halve finale, ik weet het niet. Vandaag speelde iedereen in ieder geval perfect.”

Aanvoerder Nimir Abdelaziz: “Het is jammer dat we gisteren niet zo speelden als vandaag, al denk ik dat dit de enige juiste reactie was die we konden geven. We moesten in deze wedstrijd aan onszelf laten zien dat we op hoog niveau kunnen spelen, en dat hebben we gedaan. Ik kwam hier niet om het brons te winnen. Het is leuk dat we deze laatste wedstrijd hebben gewonnen, maar we blijven teleurgesteld over ons resultaat hier.”

Nederland - Estland 3-0 (25-22, 25-16, 25-16)

Nederland Estland Podium Cev

Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (op vrijdag), België (op zaterdag) en de Verenigde Staten (op zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×