Oranje sluit eerste ronde WK af met 3-1 zege op Egypte

Oranje sluit eerste ronde WK af met 3-1 zege op Egypte

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK in Bulgarije en Italië de eerste ronde afgesloten met een 3-1 zege op Egypte. Oranje verloor in het Bulgaarse Ruse de openingswedstrijd van Canada, maar versloeg vervolgens achtereenvolgens China, Brazilië, Frankrijk en dus vandaag Egypte. Hoewel de eindstand in poule B nog niet bekend is, er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden, is nu al bekend dat de Lange Mannen met een uitstekende uitgangspositie de tweede ronde ingaan. De tweede ronde wordt gespeeld van vrijdag 21 t/m zondag 23 september.

Opstelling

Bondscoach Gido Vermeulen koos vandaag voor een basis met zoveel mogelijk fitte spelers: Wessel Keemink (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Maarten van Garderen (passer/lopers), Michael Parkinson en Tim Smit (middens) en Just Dronkers (libero).

1e set: Oranje heeft controle en komt geen moment in gevaar

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd, speelde zeer zakelijk en was in de eerste set constant de bovenliggende partij. Het was Rauwerdink die met een killblock zijn team op een 10-7 voorsprong zette en ook in het vervolg van de set belangrijk was. Na een ace van de routinier uit Zeist won Nederland de eerste set met 25-18.

2e set: Nederland eenvoudig naar 2-0 voorsprong

Ook in set twee had Nederland weinig te duchten van Egypte. Van Garderen, die vorig jaar nog met Christiaan Varenhorst als vierde eindigde op het WK Beachvolleybal, scoorde met twee slimme shotjes, waarmee hij zijn veelzijdigheid demonstreerde. Diagonaal Ter Maat werd goed bediend door spelverdeler Keemink en kwam keer op keer gemakkelijk tot scoren.

Oranje ging tijdens beide technische time-outs aan de leiding (8-5 en 16-13) en gaf de voorsprong nooit meer uit handen. Dankzij een killblock van Parkinson kwam het team van bondscoach Vermeulen op setpoint (24-20) en even later was het Ter Maat die 25-21 scoorde.

3e set: Slordig Oranje verspeelt set

Nederland liet in de derde set Egypte onnodig terugkomen in de wedstrijd. De Afrikanen mochten een voorsprong nemen van 18-23 totdat Oranje echt begon terug te vechten. Op de service van Jorna kwamen de Lange Mannen terug tot 23-23, maar de inhaalrace strandde net te vroeg. De Egyptenaren wonnen de set met 23-25, nadat de scheidsrechter verzuimde een technische fout van de Noord-Afrikanen af te fluiten.

4e set: Knappe 3-1 overwinning

Met Van Haarlem, Ter Maat, Ter Horst, Jorna, Parkinson, Diefenbach en Sparidans begon Oranje aan de belangrijke vierde set. Na een matige start (9-11) vond Oranje het mooi geweest en werd het verschil opeens gemaakt. Het was diagonaal Ter Maat die met een fantastische serviceserie zijn team naar een veilige 20-12 voorsprong serveerde. In de eindfase was het Diefenbach die met twee scores de 3-1 zege veiligstelde: 25-16.

Tweede ronde van vrijdag t/m zondag

De Nederlandse volleyballers hebben in de eerste poulefase vier van de vijf wedstrijden gewonnen. Alleen van Canada werd verloren, in het openingsduel. De punten die Oranje behaalde tegen de twee teams die worden uitgeschakeld vervallen. Dat betekent dat de Lange Mannen waarschijnlijk met vijf punten aan de tweede ronde beginnen.

De tweede ronde wordt gespeeld van vrijdag 21 t/m zondag 23 september. In welke stad Nederland gaat spelen en tegen welke tegenstanders is nog niet bekend. Dinsdagavond worden namelijk de laatste wedstrijden in de eerste ronde gespeeld.

Nederland – Egypte 3-1 (25-18, 25-21, 23-25, 25-16)

Bekijk hier de post match interviews met Gido Vermeulen, Wouter ter Maat en Jasper Diefenbach:

Tussenstand poule B:

Tussenstand Poule Na Ned Egy Website Formaat
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×