Oranje meisjes verliezen op EK U16 ook van Turkije

Oranje meisjes verliezen op EK U16 ook van Turkije

Op het EK voor meisjes onder 16 jaar heeft Pre-Jeugd Oranje de derde poulewedstrijd verloren. De ploeg van bondscoach Eelco Beijl moest duidelijk haar meerdere erkennen in Turkije. In het Italiaanse Trieste werd het vanmiddag 0-3 (21-25, 19-25, 22-25). Morgen hebben de Nederlandse talenten een rustdag.

In de derde poulewedstrijd, de eerste werd gewonnen en de tweede verloren, stond Pre-Jeugd Oranje maandagmiddag tegenover de jonge talenten van Turkije, die al twee keer wonnen. Dat leverde een aantrekkelijke volleybalstrijd op. 

In de eerste set nam Turkije een voorsprong, maar Oranje vocht zich terug en het ging vervolgens even gelijk op mede dankzij sterk spel van Nicole van de Vosse en Emily Silderhuis. Toch wisten de Turkse talenten het af te maken: 21-25.

De tweede set ging eigenlijk bijna op identieke wijze. Eerst een ruime voorsprong voor Turkije, vervolgens een sterke comeback van Oranje en daarna de 'genadeklap' van Turkije in de slotfase. Het werd 19-25 voor Turkije, met dank aan uitblinksters Pelin Eroktay en Dalia Wilson. 

Spannend werd het in de derde set nooit echt. De Turkse talenten hadden duidelijk de regie in handen en denderden rap naar hun derde zege op het EK. Het werd 22-25 en daarmee 0-3. Een tweede nederlaag voor Pre-Jeugd Oranje op het EK in Trieste. 

Morgen hebben de talenten een rustdag, woensdag gaat de strijd in de poulefase verder. Dan gaat Nederland verder met een duel tegen Roemenië. 

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×