Negende plek voor Varenhorst en Van de Velde in Qatar

Negende plek voor Varenhorst en Van de Velde in Qatar

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn op het viersterrentoernooi van de World Tour in Qatar als negende geëindigd. Bij hun debuut wisten ze in de tussenronde van de Katara Beachvolleybal Cup toe te slaan in de derde set tegen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. In de achtste finale moesten de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) vervolgens hun meerdere erkennen in Amerika.

De loting in Doha zorgde voor een Nederlandse strijd in de tussenronde van het sterk bezette toernooi. Varenhorst en Van de Velde trainen veel samen met Brouwer en Meeuwsen, een interessant duel dus tussen twee teams die elkaar door en door kennen. Het werd een spannende driesetter in de hitte in Qatar.

In de eerste set speelden Brouwer en Meeuwsen sterk en wisten de titelverdedigers, in 2018 wonnen de BTN-heren de Katara Beachvolleybal Cup, veel druk te leggen op het nieuwe BTN-team. Het werd dan ook 21-17. 

Maar in de tweede set draaide het om en wisten Varenhorst en Van de Velde het hun trainingsmaatjes enorm lastig te maken. Het nieuwe duo liet zien al veel in de mars te hebben en pakte de set overtuigend met 15-21. De beslissende derde set werd heel spannend, de teams gaven alles om een plek in de achtste finale te veroveren. 

Uiteindelijk hielden Varenhorst en Van de Velde het hoofd het meest koel en sloegen ze toe op het cruciale moment. Ze wonnen de partij met 13-15 en daardoor dropen de titelverdedigers in Qatar teleurgesteld af met slechts een zeventiende plek.

Achtste finale

De overwinning op hun landgenoten gaf Varenhorst en Van de Velde veel vertrouwen en in de achtste finale speelden ze een sterke partij tegen de ervaren Amerikanen Lucena en Dalhausser. Een hele spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een nipte 2-0 (21-19 en 21-19) overwinning voor Amerika.

Varenhorst en Van de Velde eindigden daardoor op de negende plek op de Katara Beachvolleybal Cup en dat is een mooie prestatie bij een debuut. Ze verzamelden in Qatar meteen 400 rankingpunten. Varenhorst keek terug op het toernooi. 

"Ik ben blij dat het seizoen voor mij nu ook gestart is en ik weer lekker mag spelen. We hebben een goede basis om van hieruit te gaan presteren. Het schort ons nog net aan vastigheid en afstemming samen. Aan de andere kant hebben we direct sterk en voluit gespeeld."

The Netherlands Stevenvande Velde 1

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×