Nederlandse teams in Tokio voor Olympische test

Nederlandse teams in Tokio voor Olympische test

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn afgereisd naar Tokio. De spelers van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) komen deze week in actie op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour. Het toernooi is zowel voor de deelnemers als voor de organisatie een test richting de Olympische Spelen van 2020 in de Japanse stad.

Het 4-sterren toernooi wordt deze week gespeeld op de plek waar volgend jaar ook de Olympische beachvolleybalwedstrijden plaatsvinden: het Shiokaze Park. De twee topteams van BTN kunnen deze week dus meteen kennismaken met de venue waar ze volgend jaar willen pieken tijdens de Olympische Spelen en ook met de omstandigheden.

Woensdag wordt er een kwalificatietoernooi gespeeld in Tokio, dat zal volgend jaar voor de Olympische Spelen niet zo zijn. De twee Nederlandse teams zijn rechtstreeks geplaatst en starten donderdag in de poulefase.

Er wordt tijdens dit toernooi gespeeld met het Olympische schema. Er doen 24 teams per gender mee en die worden verdeeld in 6 poules.  Vervolgens gaan er 16 teams door naar de single eliminatiefase.

De twee BTN-teams kunnen in Tokio ervaren hoe het is om in de warmte te spelen, het is de komende dagen 31 tot 35 graden in de Japanse stad en de luchtvochtigheid is er zeer hoog. Presteren in die hitte vormt een uitdaging, daar gaan alle teams mee te maken krijgen.

De Nederlandse teams zijn al op Papendal geweest voor verschillende ‘hitte testen" in de klimaatkamer. Nu gaan ze het in Tokio ook in het echt ervaren. Een goede ervaring richting 2020. 

Brouwer Meeuwsen Rio Fivb
Meppelink Rio 2016 08 08 Fivb
Alexander Brouwer En Robert Meeuwsen Met Olympisch Brons Fivb
Keizer Halve Finale
Ddlkj Z1
Foto: FIVB/CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×