Marko Klok nieuwe assistent-coach volleybalsters

Marko Klok nieuwe assistent-coach volleybalsters

Na de contractverlenging van bondscoach Jamie Morrison (december 2018) zijn nu ook bijna alle andere posities in de staf van Oranje ingevuld. De linkshandige oud-international Marko Klok wordt assistent van Morrison. Klok speelde 378 interlands in zijn zaalcarrière. In 1995 werd hij bovendien Europees kampioen beachvolleybal aan de zijde van Michiel van der Kuip. Assistent-coach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van den Brink nemen afscheid van het team.

Nieuwe namen

Marko Klok is momenteel actief als coach van het Zwitserse Volley Amriswil (mannen). In het verleden werd hij als speler kampioen in België, Nederland en Italië. Als trainer werkte hij onder meer voor Asse-Lennik en Gent in België. De tweevoudig Olympiër wordt de rechterhand van Morrison in dit belangrijke interlandjaar, samen met de Italiaan Alessandro Beltrami, die sinds 2018 assistent-coach is van de volleybaldames.

Ingrid Paul (arts), Marc de Haan (teammanager) en Rianne Verhoek (videoscout) blijven onderdeel van de nationale staf.

Eelco Beijl, Rinke van den Brink en Nicole Rodriguez nemen afscheid

Assistent-coach Eelco Beijl, manueel therapeut Rinke van den Brink en krachttrainer Nicole Rodriguez (USA) nemen afscheid van het team.

Assistent-coach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van den Brink leverden de afgelopen jaren een grote bijdrage aan de internationale opmars van de Nederlandse volleybalsters. Rinke van den Brink is al betrokken bij het team sinds 2013 en werkte onder de bondscoaches Gido Vermeulen, Giovanni Guidetti en Jamie Morrison.

Eelco Beijl maakte in 2013 zijn entree in de staf als videoscout onder Vermeulen, en ontwikkelde zich later door tot assistent-coach. Beijl is tevens coach van het Talent Team Papendal Arnhem, een functie die hij blijft vervullen. Beijl is als bondscoach ook verantwoordelijk voor verschillende vertegenwoordigende jeugdteams.

De Amerikaanse Nicole Rodriguez werkte het afgelopen seizoen als strength & conditioning coach met het nationaal team. Rodriguez is momenteel werkzaam in de Poolse sportwereld.

Staf Oranje vrouwen 2019 (voor zover nu bekend):

Naam

Functie

Jamie Morrison

Bondscoach

Marko Klok

Assistent-bondscoach

Alessandro Beltrami

Assistent-bondscoach

Ingrid Paul

Arts

Marc de Haan

Teammanager

Rianne Verhoek

Videoscout

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×