Kim de Wild: "Ik laat mij niet uit het veld slaan"

Kim de Wild: "Ik laat mij niet uit het veld slaan"

De Kampioenspoule in de eredivisie is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspeelsters uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Kim de Wild, libero van Regio Zwolle Volleybal.

Aan het woord is Kim de Wild, de 25-jarige libero die bezig is aan haar eerste seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. De Wild liep eind 2017 in het shirt van Eurosped een zware knieblessure op, maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Regio Zwolle Volleybal, en is sinds begin 2019 weer actief in de eredivisie.  

Kim de Wild speelt al haar hele volleyballeven als libero. “Dat is zeker mijn favoriete positie. Ik ben altijd te klein geweest om aan het net te staan. Bovendien haal ik het meeste plezier uit het verdedigen van hard geslagen ballen”, vertelt de 1.61 meter lange volleybalster uit Veldhoven, die zichzelf betitelt als een ‘vechter’. “Ik kan ook slecht tegen mijn verlies. Van een nederlaag kan ik heel lang balen. Daar blijf ik dan echt in hangen.”    

In verband met haar knieblessure stond De Wild in heel 2018 geen minuut in het veld. “Tegen Dros-Alterno, begin januari van dit jaar, heb ik mijn eerste puntjes in het tenue van Zwolle mogen spelen. Dat is tot dusver wel mijn hoogtepunt bij Regio Zwolle Volleybal”, stelt Kim de Wild, die na een jaar blessureleed graag weer zo snel mogelijk op haar oude niveau terug wil komen. “Ik heb vlak voor de Kerst van 2017 onder andere mijn voorste kruisband afgescheurd. Na een operatie en talloze fysio- en krachturen ben ik inmiddels speelklaar. Klaar om met Zwolle te knallen in de play-offs!”

Volgens Kim de Wild verloopt het seizoen van Regio Zwolle Volleybal deels volgens plan. “We zijn in het bekertoernooi helaas vroegtijdig uitgeschakeld, maar we hebben ons wel snel geplaatst voor de kampioenspoule. Het wordt een pittige klus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in de play-offs hoge ogen gaan gooien”, aldus de strijdlustige libero. “Ik droom al van jongs af aan van het landskampioenschap. Het lijkt mij fantastisch om na zo’n finalereeks als winnaar van het veld te stappen.”

Als libero is de rol van De Wild binnen de lijnen duidelijk, maar wat is haar rol in de kleedkamer? “Samen met teamgenoot Annelien Alons beheer ik de Etos. Dat is een kluisje in de kleedkamer vol met shampoo voor het gehele team. Je hebt daardoor nooit meer last van vergeten crèmespoeling of lekkende flessen in jouw tas”, lacht Kim de Wild, die tot slot Peelpush benoemt als haar favoriete tegenstander. “Spelen tegen mijn oude club Peelpush blijft altijd speciaal. Een fijne hal, met veel oude bekenden aan de overkant van het net, op de tribune en in de kantine. Helaas zijn ze vorig seizoen gedegradeerd, maar hopelijk komen we ze volgend seizoen weer in de eredivisie tegen.” 

Ru Ere Tal Zwo 2019 Kim De Wild Juichen Cropped
Foto: Roel Ubels

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×