Hot on social: Twee Oranje speelsters in de Champions League finale en een nieuwe spelverdeler voor Eurosped

Hot on social: Twee Oranje speelsters in de Champions League finale en een nieuwe spelverdeler voor Eurosped

Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: Robin de Kruijf en Celeste Plak in de finale van de CEV Champions League, een nieuwe spelverdeler voor Eurosped en de opening van de inschrijvingen voor het beachvolleybalseizoen.

Celeste Plak bemachtigt via een Golden set een plek in de finale van de CEV Champions league 

Vorige week won Igor Gorgonzola Novara (Celeste Plak) met 3-0 van VakifBank Istanbul (Lonneke Sloetjes), maar afgelopen woensdag waren de rollen omgedraaid. VakifBank Istanbul won de return met 3-1, waarmee ze een Golden Set afdwongen. De ploeg van Sloetjes leek er lange tijd met de winst van door te gaan, maar Igor Gorgonzola Novara kwam goed terug en won de Golden Set uiteindelijk met 16-14. Met name de Italiaanse Paola Egonu was op dreef, ze scoorde maar liefst 39 punten voor Novara. De finale van de CEV Champions League zal op 18 mei plaatsvinden in Berlijn. 

"Wir gehen zu Berlin!" 

Ook Robin de Kruijf heeft zich geplaatst voor de finale van de CEV Champions League. De Kruijf won vorige week met haar club Imoco Volley Conegliano al 3-0 van Fenerbahce Opet Istanbul, deze week stond de return op het programma. De wedstrijd werd geen enkel moment spannend, na twee gewonnen sets was de ploeg van De Kruijf zeker van een finaleplek. Op naar Berlijn! 

Spannende ontknoping Topdivisie (V) 

Dit weekend staan alweer de laatste competitiewedstrijden van het seizoen op het programma. In veel competities is de kampioen al bekend, maar in de Topdivisie (V) is de spanning nog om te snijden: zowel Peelpush D1 als VV Utrecht D1 maken nog kans op de titel. Deze twee teams spelen dit weekend tegen elkaar en maken dus in een onderlinge battle uit wie er mag promoveren naar het hoogste niveau van Nederland. Peelpush D1 heeft op dit moment drie punten voorsprong, maar als VV Utrecht met 3-0 of 3-1 wint, zijn zij de kampioen.

Charlot Vellener wordt de nieuwe spelverdeler van Eurosped 

Charlot Vellener speelde één seizoen bij Alterno Apeldoorn, maar maakt nu de overstap naar Eurosped. De 17-jarige spelverdeler, die eerder al uitkwam voor Jong Oranje en het Talent Team, hoopt bij Eurosped het beste in haarzelf naar boven te kunnen halen. Vellener zal de plek overnemen van Rochelle Wopereis, die na dit seizoen niet meer voor Eurosped in actie zal komen. 

Inschrijving beachvolleybal geopend 

Je zaalschoenen en kniebeschermers kunnen even de kast in, we gaan het zand weer op! Vanaf mei start het beachvolleybalseizoen en vanaf deze week kan je je inschrijven voor de verschillende toernooien! Het eerste Summer Beach Volleybal Circuit vindt plaats op 18 mei, maar in het weekend van 11 mei start de DELA Eredivisie Beach al. Zien we jou deze zomer op het strand?

Eerste toernooi van het seizoen voor Pleun Ypma en Emma Piersma 

Wij moeten dus nog even wachten op het eerste beachvolleybaltoernooi, maar enkele Nederlandse teams komen volgende week al in actie! Van 18 tot 21 april is er een 1-ster toernooi in Göteborg (SWE), waar maar liefst vier Nederlandse teams aan mee doen. Van Der Ham/Nijeboer starten in de kwalificatie van het mannentoernooi. Bij de vrouwen hebben Stam/Wouters en Van Driel/Schoon zich direct voor het hoofdtoernooi geplaatst, Ypma/Piersma zullen in de kwalificatie in actie komen.

Flashback Volleyball Nations League 2018 

Het is bijna zover: de Volleybaldames komen over enkele weken weer in actie in Nederland tijdens de Volleyball Nations League. Kan je niet meer wachten? Bekijk dan alvast deze flashback van de FIVB! Er wordt teruggeblikt naar een geweldige redding van Anne Buijs tijdens de Final Six van vorig jaar.

Wil je meer van zulke mooie acties zien? Kom dan naar de Volleyball Nations League in het Omnisport in Apeldoorn! Kijk voor meer informatie hier

Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×