Hot on social: Nederlandse battle in de CEV Champions League en een nieuw duo binnen BTN

Hot on social: Nederlandse battle in de CEV Champions League en een nieuw duo binnen BTN

Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: drie jeugdkampioenen voor Sudosa-Desto, een Nederlandse battle in de CEV Champions League en een nieuw duo binnen Beach Team Nederland.

Drie jeugdkampioenen voor Sudosa-Desto 

Vorig weekend (30 maart) vonden de finales van de Volleybaldirect Open plaats. Verdeeld over vier sporthallen streden verschillende teams om de titel ‘kampioen van Nederland’. Sudosa-Desto had een succesvolle dag en sleepte maar liefst drie titels in de wacht (Meisjes A, Meisjes B & Jongens C). Naast deze titels behaalden ook de CMV jongens van de club uit Assen een mooie vierde plaats. Door deze goede prestaties ontving Sudosa-Desto de Jaap van Kasteel trofee voor de best presterende vereniging.

Robin de Kruijf wint eerste halve finale van de CEV Champions League 

Deze week stonden de eerste wedstrijden van de halve finales van de CEV Champions League op het programma. Robin de Kruijf kwam met haar club Imoco Volley Conegliano in actie tegen Fenerbahce Opet Istanbul. De ploeg van De Kruijf was duidelijk de sterkste partij en won met 3-0. Volgende week zal de tweede wedstrijd gespeeld worden. 

Celeste Plak boekt een 3-0 winst op Lonneke Sloetjes

De tweede halve finale van de CEV Champions League ging tussen de Nederlandse dames Celeste Plak (Igor Gorgonzola Novara) en Lonneke Sloetjes (VakifBank Istanbul). De ploeg van Sloetjes is titelverdediger en leek dus favoriet, maar al vanaf de eerste set was Novara de bovenliggende partij. Met een 3-0 winst zet de ploeg van Plak een grote stap richting de finales van de CEV Champions League. 

Judith Pietersen stopt met topvolleybal 

Nog meer nieuws over de Volleybaldames, dit keer iets minder leuk. Judith Pietersen gaf deze week aan te stoppen met topvolleybal. Pietersen kwam 205 keer in actie voor het Nederlands team, onder andere tijdens de Olympische Spelen in 2016. Pietersen: “Ik heb een prachtige tijd gehad, en het voelt nu als voldaan.”

Jasper Bouter & Ruben Penninga vormen een nieuw team

Tijdens de DELA Beach Open begin dit jaar kwamen de twee mannen al samen in actie, maar deze week werd bekend dat Jasper Bouter en Ruben Penninga officieel een duo zullen vormen. Het nieuwe team zal dit jaar toernooien spelen in de World Tour, maar ook in de DELA Eredivisie Beach.

Wil jij Bouter/Penninga (en de andere Nederlandse teams) in actie zien? Kom dan naar de DELA Eredivisie Beach. Klik hier voor meer informatie en het programma voor komende zomer. 

Can we get a rewind? 

We sluiten deze week af met een terugblik van Beach Major naar een mooie rally van vorig jaar. Tijdens het vijfsterren toernooi in Wenen speelden Brouwer/Meeuwsen in de halve finale tegen het Noorse team Mol/Sørum. Een wedstrijd met mooie en lange rally’s, zoals te zien is in de video! Intussen hoeven we niet lang meer te wachten op zulke mooie rallys: over een paar weken begint het nieuwe seizoen alweer en staat er een viersterren toernooi in Xiamen op het programma. 

Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×