Goed nieuws voor Abiant Lycurgus!

Goed nieuws voor Abiant Lycurgus!

Het voortbestaan van Abiant Lycurgus Heren 1 lijkt voorlopig veiliggesteld. De eredivisionist heeft in zoutwinningsbedrijf Nedmag een nieuwe sponsor gevonden, die wil helpen om de financiële tekorten te overbruggen. Dat maakte de club zaterdagavond bekend op een persconferentie, voorafgaand aan de thuiswedstrijd in de kampioenspoule tegen Zaanstad.

Eind februari werd bekend dat de regerend landskampioen financiële problemen heeft. In de weken daarna spanden veel mensen met een hart voor de club zich in om geld in te zamelen, bijvoorbeeld via de actie #Ticketvoordetoekomst.

Donderdagavond zond Nieuwsuur een reportage uit over de perikelen van de Groningse volleybalclub. Naar aanleiding van dit item kwam Lycurgus in contact met zoutwinningsbedrijf Nedmag uit Veendam. Nedmag wil op de korte termijn helpen om de financiële tekorten te overbruggen. Daarnaast gaat het bedrijf met Lycurgus in gesprek om mogelijk ook volgend seizoen te gaan samenwerken.

Goed nieuws dus voor de koploper van de kampioenspoule. Door de hulp van Nedmag lijken de meest acute problemen voorlopig afgewend. 

Foto: Jan Kanning

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×