Dros-Alterno kiest voor jonge, ambitieuze trainer

Dros-Alterno kiest voor jonge, ambitieuze trainer

Dros-Alterno heeft een nieuwe trainer gevonden. De huidige trainer van de eredivisionist Eric Meijer, gaat na dit seizoen naar het buitenland. Hij wordt opgevolgd door de 27-jarige William Klaver die vol ambitie zit. De dames van Alterno komen dit weekend niet in actie in de degradatiepoule, maar de nieuwe ploeg van Kramer kan door de uitslag bij Apollo 8 tegen Pharmafilter US al wel zeker zijn van handhaving.

William Klaver is sinds drie jaar fulltime trainer en was de afgelopen twee jaar assistent-bondcoach bij Jeugd Oranje op Papendal. Momenteel is hij trainer van het tweede damesteam van VCN dat uitkomt in de eerste divisie. Daarvoor trainde hij onder meer Erasmus Volley en VC Nesselande en was hij vijf jaar actief al trainer bij RTC Rotterdam.

Met de komst van Klaver zet Dros-Alterno het beleid voort dat was ingezet na het vertrek van Ali Moghaddasian in 2018. Daar is de club erg tevreden over. Voorzitter Henk Wijnsma: “Ik ben blij dat we in korte tijd een jonge ambitieuze trainer hebben gevonden, die past bij het beleid van onze vereniging en die de ingezette lijn nu kan voortzetten. Alterno vindt het opleiden van jeugdspelers tot één van de kerntaken behoren.”

Mede door die visie kwam de club bij Klaver terecht. “Hier past een trainer die kan werken met een jong team, gebruik maakt van data en bovendien ervaringen heeft op Papendal, uitstekend bij. De combinatie van ambitie en een sterke persoonlijkheid die we aantreffen in William maakt dat hij naar de mening van het bestuur bij uitstek een rol kan spelen in de gehele dameslijn.  Daarom zal hij ook een deel van zijn tijd gaan besteden aan het opleiden van de mini-volleyballers van onze vereniging.”

Klaver licht zijn komst naar Apeldoorn als volgt toe: “Het is mooi om onderdeel te worden van deze club en ik ben dan ook zeer gedreven om Dros-Alterno een stap verder te helpen in de eredivisie. Dames 1 is een team met veel mogelijkheden, een uitgebreid trainingsprogramma en uitstekende faciliteiten. Komend seizoen wil ik ambitieuze doelen stellen en daar vervolgens hard voor gaan werken. Dros-Alterno zie ik als een hechte vereniging met een hele mooie jeugdopleiding en inmiddels prachtige prestaties in de Eredivisie. Ik kijk er zeer naar uit de club te leren kennen en ook daaraan mijn bijdrage te leveren.”

Dros-Alterno en Klaver zijn een overeenkomst aangegaan voor in eerste instantie één seizoen met de mogelijkheid om dit bij wederzijdse tevredenheid te verlengen. De dames van Alterno komen dit weekend niet in actie, maar kunnen zaterdag wel al zeker zijn van handhaving op het hoogste niveau. De ploeg staat aan kop in de degradatiepoule en als Apollo 8 morgen minimaal een punt pakt tegen Pharmafilter US, dan is de Apeldoornse ploeg veilig.

Programma degradatiepoule eredivisie dames:
Pharmafilter US - Apollo 8

Programma kampioenspoule eredivisie dames:

Sliedrecht Sport - VC Sneek
FAST - Eurosped
Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up'65 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×