Draisma Dynamo verder in Europa na golden set

Draisma Dynamo verder in Europa na golden set

Wat een spektakel in Apeldoorn. De heren van Draisma Dynamo moesten donderdagavond er heel diep voor gaan, maar via de golden set wisten ze zich te verzeker van een langer Europees avontuur. In eigen huis verloor Dynamo met 1-3 van het Portugese Caldas da Rainha, maar vervolgens werd de golden set wel nipt gewonnen: 15-12. Draisma Dynamo gaat naar de achtste finale van de CEV Cup.

Draisma Dynamo kom vol vertrouwen starten aan de return, vorige week werd er in Portugal nog met 3-0 gewonnen in Caldas da Rainha. In het eigen Omnisportcentrum begon de Apeldoornse ploeg sterk aan de wedstrijd, met goed en fel spel en een aanvallend sterke Rik van Solkema werd het 25-19. 

Dynamo had dus nog maar 1 setje nodig voor een Europees vervolg, maar de Portugezen gingen duidelijk alles of niets spelen en dat sorteerde effect. Ze varieerden aanvallend erg veel en daar had de thuisploeg geen antwoord op. Het werd 21-25 en daarmee 1-1.

Ook in de derde set was het de Portugese ploeg die de regie in handen had, ze verdedigden ijzersterk en daardoor kon Dynamo amper scoren: 17-25. Caldas da Rainha ging meer en meer in een stunt geloven en denderde ook in de vierde set door. Die werd met 21-25 gewonnen en daarmee werd het 1-3. Een beslissende golden set was dus nodig.

In de golden set werd het zenuwslopend spannend. Het ging lang gelijk op, in de side-out gaven de ploegen weinig weg en het werd 11-11. Twee goede services van Freek de Weijer maakten daarna het verschil voor Dynamo en de uitblinker van de avond, Rik van Solkema, zorgde voor een vreugde explosie in Apeldoorn toen hij met een harde aanval de golden set afmaakte: 15-12.

Weer naar Portugal

Fonte Bastardo Azores is de volgende tegenstander voor Dynamo in de achtste finale van de CEV Challenge Cup, weer een Portugese tegenstander. De eerste wedstrijd zal in de week van 18 december worden gespeeld op de Azoren, een Portugees eiland middenin de Atlantische oceaan.

Foto: Jolien Banda Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×