De eerste vier Summer Beach Volleyball Circuits zijn bekend!

De eerste vier Summer Beach Volleyball Circuits zijn bekend!

Wie graag een volleyballetje in de zomer slaat, kan van mei tot en met augustus terecht bij het Summer Beach Volleyball Circuit, dat ieder weekend een toernooi in een andere speelstad kent. Van het Noordzeestrand via de zoetwaterstranden tot het Waddenzeestrand: je kunt ieder seizoen één of meerdere toernooien beachen binnen het SBVC.

Het SBVC kent 15 speelweekenden, waar op alle niveaus gespeeld kan worden. Dus of je nu 5e klasse in de zaal speelt, nog nooit hebt gevolleybald  of in de nationale divisie uitkomt, iedereen is welkom bij het SBVC! Wie niet in de hoogste klassen speelt, kan zelf bepalen of hij of zij in een team van 4 speelt, of met zijn tweeën. Daarbij kunnen mannen en vrouwen ook samen een team vormen. Dus, zin om een beachvolleyballetje te slaan deze zomer? Speel één of meer keer mee in het Summer Beach Volleyball Circuit, de grootste en gezelligste beachcompetitie van Nederland!

Ameland: Één van de grootste locaties van de afgelopen jaren mag ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken op de kalender. Dat dit weekend ieder jaar weer legendarisch is, is een feit! SBVC Ameland staat niet alleen in het teken van beachvolleybal, maar ook van gezellige barbecues en nog gezelligere feestjes. Dit jaar zijn we het laatste weekend van juni op Ameland te vinden, 23 en 24 juni. Een compleet weekend weg op één van de mooiste plekken van Nederland, dat mag je niet missen! Het feest op het Waddeneiland begint al op vrijdag 22 juni met een optreden van André Hazes in de feesttent. Tot 1 maart zijn de kaarten, exclusief voor beachvolleyballers, te bestellen als VIP pakket op www.beachvolley.nl .

Vlissingen: Net als afgelopen jaar valt de eer van de seizoensopening ten deel aan Vlissingen. Samen met de organisatie van “Zeeland Beach Classics” organiseren we op 12 en 13 mei een indrukwekkende opening van het beachseizoen. Met het startweekend van het SBVC als grote pijler, Bossaball en de Eredivisie Beach zal het strand van Vlissingen een weekend lang in het teken staan van beachsporten. 

Sander van Buren, organisator van de Beach Classics, zegt vol trots; “Dit evenement moet een parel voor Zeeland worden. Wij willen vooral de faciliterende partij zijn. We zoeken zo veel mogelijk de samenwerking met bestaande evenementen en organisaties. Samen maken we er een uniek evenement van, waarbij de ambities verder reiken dan de huidige vorm. Op den duur willen wij rondom een groot toernooi als een EK of EK meerdere beachsporten als side events  faciliteren. Op termijn hopen we uit te groeien tot het grootste strandsportevenement van Europa. Ook op het gebied van entertainment, daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een combinatie met een concert of festival.’’

Katwijk: center court in hartje stad Op zaterdag 19 mei ben je van harte welkom op het Katwijkse strand, waar de SBVC-speelronde deel uitmaakt van het BeachPower! toernooi. De enthousiaste, lokale toernooiorganisatie heeft er de afgelopen jaar voor gezorgd dat BeachPower! flink is gegroeid. Het hoogste niveau heeft zelfs een centercourt midden in de stad! Ook de verschillende strandtenten in Katwijk werken mee om er voor iedereen een lekkere beach(volleybal)dag van te maken.

Schoorl: beachvolleybal én andere beachsporten Het weekend van 7-8 juli strijkt het SBVC neer in Schoorl bij de “Hargen aan Sail”, een evenement dat verschillende beachsporten omvat. Beachvolleybal is daarbinnen één van de grootste. Je kunt lekker komen beachvolleyballen, maar ook kennis maken met andere sporten op het zand. Als je ‘s avonds nog energie over hebt, kun je terecht op het afsluitende feest. Eventueel overnachten kan op een lokale camping. Lees hier meer over Hargen aan Sail.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×