BTN-heren naar tussenronde in Qatar

BTN-heren naar tussenronde in Qatar

Op de Katara Beachvolleybal Cup zijn de twee Nederlandse teams door naar de tussenronde. In de poulefase van het viersterrentoernooi in Doha wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun eerste duel, maar verloren daarna van Brazilië. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde verloren van Polen, maar herstelden zich knap. In de tussenronde strijden de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) donderdagochtend tegen elkaar.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen schreven in 2018 het prestigieuze viersterrentoernooi in Qatar op hun naam en ze hopen dit jaar hun titel te prolongeren. De BTN-heren begonnen vandaag met een pouleduel tegen het Turkse duo Giginoglu/Gögtepe. Dat leverde een spannende strijd op in de warme omstandigheden.

Brouwer en Meeuwsen wonnen de eerste set met 21-16, maar in de tweede set ging Turkije feller spelen en dat leverde ze de set op: 18-21. In de beslissende derde set namen de Nederlandse mannen eerst een kleine voorsprong, maar de Turken vochten terug en er volgde een spannende slotfase. De BTN-heren maakten het wel af en wonnen met 15-13. 

In de strijd om poulewinst stonden Brouwer en Meeuwsen vervolgens tegenover het Braziliaanse topteam Pedro/Vitor Felipe. Die wedstrijd werd ook pas in de derde set beslist, nu moesten de BTN-heren wel hun meerdere erkennen. Het werd 22-24, 21-19 en 13-15. De titelverdedigers gaan daardoor morgen in de tussenronde verder.

Debuut 

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde debuteren in Qatar als team op de FIVB World Tour. Ze verloren vanmorgen hun eerste poulewedstrijd nipt met 1-2 (21-18, 19-21, 12-15) van het Poolse topteam Kantor/Losiak. 

In de tweede wedstrijd was het doel duidelijk, alleen winst was genoeg om in het toernooi te blijven. Daar gingen de BTN-heren vol voor en dat leverde resultaat op tegen het Tsjechische team Perusic/Schweiner. Het werd een mooie 2-0 zege met 21-18 en 21-18 en daarmee plaatsten ook Varenhorst en Van de Velde zich voor de tussenronde.

Loting: tegen elkaar

De loting in Qatar zorgde voor een Nederlandse strijd in de tussenronde. Om 08.00 uur staan de twee BTN-teams tegenover elkaar in het veld in Doha met als inzet een plek in de achtste finale. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×