Brouwer en Meeuwsen veroveren zilver AVP Hawaii Invitational

Brouwer en Meeuwsen veroveren zilver AVP Hawaii Invitational

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op de AVP Hawaii Invitational het zilver gepakt. In de finale verloren ze met 0-2 van Dalhausser/Lucena. Op het sterk bezette toernooi van de Association of Volleyball Professionals (AVP) deden de vier sterkste Amerikaanse teams mee en de Brazilianen Saymon/Guto, de Noren Mol en Sorum en de heren van Beachvolleybal Team Nederland.

Brouwer en Meeuwsen begonnen ijzersterk aan het toernooi op het strand van Waikiki, Hawaii. Een bijzonder detail, in de AVP mogen coachen er wel bij zitten. Gisj Ronnes kon voor het eerst ook iets doen tijdens een wedstrijd.

Ze wonnen in hun eerste wedstrijd met 2-0 (21-16, 22-20) van de lokale favoriet: Gibb/Crabb. Ook in de tweede wedstrijd maakten de BTN-heren indruk, daarin waren ze met 2-1 te sterk voor de nummer 1 van de wereld, de Europees kampioenen Mol en Sorum.

In de halve finale speelden ze tegen de Brazilianen Saymon en Guto. Het leverde een mooie wedstrijd op die met 21-19 en 21-18 gewonnen werd door de Nederlanders. 

De finale werd heel spannend en was van zeer hoog niveau. Uiteindelijk wisten Dalhausser en Lucena het verschil te maken en voor het eigen publiek met 21-16 en 27-25 te winnen. De BTN-heren baalden even maar konden vervolgens terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×