DELA EK Beach

Belgische overwinning na drie spannende sets

De eerste wedstrijd in Apeldoorn van de vrijdag begon om 17:00 tussen Koekelkoren/van Walle en Møl/Berntsen. Het Belgische duo eindigde in poule B als 2e na enkel een verlies tegen hun trainingsmaatjes en titelfavoriet Brouwer/Meeuwsen. Het Noorse duo, dat pas sinds dit seizoen vast met elkaar samen speelt, werd 3e in poule F met 1 overwinning.

De zuiderburen begonnen als favoriet aan de wedstrijd met hun hoogste notering van het seizoen in Gstaad vorige week: een 5e plek, na in de kwartfinale te zijn uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Sørom/Møl. Dat de Noren minder lang samen spelen is in de eerste set niet te merken, en mede door een sterk Noors blok en een hoge foutenlast bij de Belgen zorgt er voor dat de eerste set snel voorbij is: 21-14 voor Møl/Berntsen.

Het begin van de tweede set gaat gelijker op en de Belgen nemen een lichte voorsprong. Inmiddels is ook het Nederlandse publiek zich gaan scharen achter Koekelkoren/van Walle en galmt “België” door het stadion. Noorwegen geeft zich echter niet snel gewonnen en krijgt bij 22-21, na een killblock van Møl, hun eerste matchpoint. Hierna ontpopt de set zich in een stuivertje wisselen, en bij 26-24 is de set dan eindelijk binnen voor de Belgen: een derde set volgt.

De Noren gaan hierin sterk van start en bij een voorsprong van 3-0 vluchten de Belgen in een time-out. Dit lijkt effect te hebben want ze komen snel langszij. Beide ploegen blijven netjes de side-out spelen totdat Berntsen uiteindelijk de wedstrijd in zijn nadeel beslist door de bal uit te slaan: een 17-15 en 2-1 overwinning voor Koekelkoren/van Walle. Morgen zullen zij het in de kwartfinale opnemen tegen het andere Noorse team, Sørom/Mol. Gezien de battle vorige week in Gstaad beloofd dit een spannende strijd te worden.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te koop.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×