Belangrijke strijd tussen Zaanstad en VoCASA

Belangrijke strijd tussen Zaanstad en VoCASA

Met nog slechts vier speelrondes te gaan in de reguliere competitie van de eredivisie, staat er zaterdag een interessante wedstrijd op het programma. VV Zaanstad en VoCASA staan dan tegenover elkaar, een cruciaal duel in de strijd richting de play-offs. Er zijn nog vier ploegen die kans maken op de laatste twee plekken voor de titelstrijd.

VoCASA staat op dit moment op de felbegeerde zevende plek, die ook recht geeft op deelname aan de play-offs. Het Talentteam staat in de top zes, maar doet niet meer aan de titelstrijd die volgt na de reguliere competitie. Maar de verschillen zijn nihil in het rechterrijtje. Alleen Coniche Zwolle weet al dat de play-offs buiten bereik zijn en gaat alles geven voor een goede uitgangspositie in de play-out.

Abiant Lycurgus, promovendus Sliedrecht Sport, Achterhoek Orion en Draisma Dynamo zijn al zeker van de play-offs. Daar komen nog twee ploegen bij en die strijd is razend spannend. SV Land Taurus staat op de zesde plek met 12 punten uit 14 duels, debutant VoCASA is de nummer zeven met exact hetzelfde aantal.   

Zaanstad heeft na 14 wedstrijd in totaal 11 punten gepakt en staat daarmee op de achtste plek, maar nummer negen Adivisie/SSS heeft een gelijk aantal punten. Het wordt een interessante eindsprint met vier teams met maar 1 punt verschil op de ranglijst. Wie plaatst zich voor de play-offs? De kraker tussen Zaanstad en VoCASA is een cruciaal duel voor de thuisploeg. Als de Zaanse ploeg wint, zetten ze een stap in de goede richting en wordt de kans op direct lijfsbehoud groter.

VoCASA zou bij een 0-3 of 1-3 zege een aanval van de concurrent op harde wijze afslaan en dan een gat slaan met Zaanstad. Als de promovendus meteen in het eerste seizoen eredivisie de play-offs haalt, zou dat een grote verrassing zijn. Het wordt dus een zeer interessante avond in Topsportcentrum De Koog.

Programma eredivisie heren:

Zaterdag:
Zaanstad  - VoCASA
Sliedrecht Sport - Advisie/SSS
Coniche Zwolle - SV Land Taurus

Zondag: Draisma Dynamo - Abiant Lycurgus
TT Papendal/Arnhem - Achterhoek Orion

Foto: Isolutions Forografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×